הנפש שהבין שהוא מאוחסן בגוף
מהו הנפש? כיצד אנו מתייחסים אליו? אולי מחשבות? האם זהו מכלול הרגשות שלנו? חוכמתינו והידע שברשותינו? הנטיה (בטעות) לחשוב כי תגובה או רגש או כל פעילות אחרת הקשורה לנפש הינה המציאות כפי שהיא. למדתי ועדיין לומדת כי הדרך לנהל מערכת יחסים עם מה שנקרא הנפש שלנו היא הדרך אל האמת, אל המציאות כפי שהיא באמת. יש שהתבניות המקובעות בגופינו תורמות להנצחת תהליכים נפשיים ועלינו לפרקן.
"לכל אדם יש שלושה סוגי אופי: זה שהוא מציג לראווה, זה שהוא סבור שיש לו ואופיו האמיתי"
אלפונס קאר

לשם הפשטות נתייחס לנפש בשני רובדים:

הרובד השכלי/קוגניטיבי הינו: איסוף ושליפה של מידע, יכולת אינטגרציה, כושר ניתוח אנליטי, יצירתיות, מוטיבציה, אמביציה, כוח התמדה. כל אלה ועוד מניעים את פעילותנו המחשבתית ומשפיעים על יכולתנו להתמודד עם אתגרים, לתת מענה לסוגיות, לפתור בעיות, להיחלץ ממשברים ולנתב את דרכנו אל עבר היעד בו אנו חפצים.

הרובד הרגשי: דומה לצבעי אקוורל עדינים. הם "צובעים" את האופן שבו אנו מנהלים את משאבינו הגופניים והקוגניטיביים בגוון נוסף המעניק נטייה, כיוון. כיוון חיובי: אופטימיות, ראיית הטוב, חמלה, רצון לעזור, אמפתיה, שלווה פנימית, שביעות רצון, ושוויון נפש. אולם, קיימים גם גוונים ה"צובעים" את פעילותנו בגוון הפוך, שלילי: פסימיות, דכדוך, ייאוש, כעס, קנאה, אדישות, עצלות, פחד, חרדה, הזדהות.

אלו משפיעים ומושפעים על וממצב גופינו.

השאיפה שלנו היא לאחדות – בסיס התמיכה בעבודה משותפת. כאשר נכנס אליי אדם לסטודיו השלב הראשון הוא התבוננות מתוך אמונה ליצירת מפגש אמיתי ביננו. התמיכה/ טיפול יעשו בארבעה רבדים, כאשר האחד משמש מסד ותשתית לבאים אחריו.

  • תמיכה ללא מילים וללא מגע – התבוננות והמפגש הראשוני ליצירת בסיס לעבודה.
  • תמיכה מילולית המתבצעת בעת העבודה המשותפת כוללת הנחיות, הוראות והסברים.
  • תמיכה במגע – העמקת התמיכה המילולית והוספת אינפורמציה נוספת ( מגע להבנת קצב נשימה, חום גוף וטיפול).
  • תמיכה פיסית – למקם את הגוף בצורה הנכונה ולהמחיש את יכולותיו האמיתיות.

מספר המפגשים ותדירותם משתנה מאחד לאחר ונקבע בהתאם לצרכיו האישיים של כל אדם ויכולותיו. עם זאת יש להבין שהמפגשים אינם בודדים או חד פעמיים ודורשים המשכיות , זמן ועבודה עצמית. כאשר ענין היציבה מנחה אותנו נשים את מרכז הפוקוס על ההיכרות את הגוף ועם הגוף. בתמיכה ללא מילים וללא מגע ואחר כך בתמיכה מילולית . כמובן שההיכרות תלווה בתרגילים פיזים בהנחיות מילוליות תוך מתן דגש על היציבה.

אז מהי הבחירה שלכם
שיעור יוגה עם חברים? מפגש אישי?
אולי להתחיל על גלגל? ואולי כוס קפה