אינטימיות מהי

יום חמישי  | 15/6/2023
בסטודיו Yogamind בגבעתיים.

חדר בעל קירות צהבהבים (בגוון חלש), נקי מתמונות. חלון אחד קטן הפונה לרחוב ועליו וילון לבנבנן ושקוף. שתי כורסאות כחולות עם נגיעה של אפור, שולחן קטנטן ושידה בעלת שני מדפים (אשר בכל פעם, עיניי הנמשכות לחומר הכתוב מגלות ספר חדש שמופיע שם ועד הפעם הבאה אולי הוא כבר נעלם).
הוא מביט בי, עיניי מביעות תסכול מה ומבקשות תשובה לשאלה.
בעיניו מופיעה התשובה, אך אין זה מתפקידו לומר לי.
״איך זה יכול להיות ? ״ אני שואלת ״שהגעתי עד כאן ו״זה״ לא קורה?״
״לא באמת הגדרת את ה״זה״. הוא עונה לי.
״החליטי מהו אותו ״זה״ , תכתבי אותו. לא סיימת. הוא מוסיף.
ואני יודעת שהדרך מתארכת.
והדרך מתמשכת כפי שכתב והלחין שמוליק קראוס עבור אריק לביא.

מתוך כך עלתה מחשבה בראשי, כדי לכתוב את ה״זה״, כדי לאפשר לדרך להמשיך, עליי לראות את האמת, עליי להיות בכנות פנימית נטולת פחד.
והנה נולד עוד מפגש (האמת הובילה אותי למילה מפגש שהחליפה את המילה סדנא) מפגש שבו נפגוש וניפגש עם האמת, הכנות, עם עצמנו ועם האחרים.
כשאנו בדרכינו צירופי המקרים הופכים להיות סימני דרך להכוונה ולהנחיה. לאחרונה חזרתי לקרוא בסוטרות של פטנג׳לי פתחתי את הפרק השני ומיד בפסקה הראשונה הבהב לו המשפט: ״ועכשיו אחרי שהבנתי את כל זה, מה עליי לעשות?״ התרגשתי ממש כאילו נכתב עבורי. צירוף מקרים? הכוונה?
כמה פעמים הבנו משהו וכלום קרה?
מפגש זה כאילו שזור במפגשים קודמים כמבקש להזכיר שוב שהדרך מתמשכת.

בחרתי לתת לו את הכותרת אינטימיות מהי .
שהרי מהי אינטימיות אם לא התקרבות לעצמנו, אם אינה משקפת אמת (סאטיה) ואהבה פנימית (אהימסה שמתורגמת לאי פגיעה ומקימת בעצם מצב של אהבה פנימית).
העשייה פשוט מתרחשת. או כפי שכתב פטנג׳לי. יוגה אינו משהו שעושים אלא משהו שאמור לקרות. איך זה מתחבר לאינטימיות?

על כל זה ועוד ביום חמישי 15.6.23 בשעות בין הערביים בהן ההכרה מתכנסת ומלווה באנרגיה אינטימית בשעות 17:00 ל 20:00 נתחבר למפגש, נשוחח ונתפלסף ואפילו נתרגל את אותם הנושאים.

מתי: יום חמישי 15/6/2023
היכן: סטודיו Yogamind קפלנסקי 20 גבעתיים
עלות: 200 ₪
לפרטים והרשמה: ללימור 052-2353131

 

 

לימור מילוסלבסקי – מורת דרך לחיים ומורה ליוגה

אני ילידת צפת, נשואה ואמא לשלושה. במהלך 25 השנים האחרונות, מחצית מחיי, אני לא רק רוכשת השכלה (רואת חשבון, כלכלנית, תואר שני במימון, לימודי יוגה, לימודי גוף ונפש, לימודי יציבה וטיפול ועוד), אלא גם בוחרת לחקור – כל יום מחדש.

מלמדת יוגה מזה עשור ומטפלת ומסייעת בריפוי אנשים, כשהמטופל העיקרי שלי לאורך השנים הוא: אני.
הקמתי את סטודיו yoga mind כמרחב לתרגל יוגה, להיפגש, לדבר, ללמוד לחקור ולהירפא. את מפגשי הקורס החלטתי לקיים מתוך רצון להעביר הלאה תובנות שאספתי, דרכים שמצאתי, כלים שפיתחתי.

"התשוקה הגדולה שלי היא לאפשר לכל אדם שעובר דרכי להיות עצמאי , ללמד אותו כיצד לומדים, כיצד להפוך את כל מה שאספנו במהלך חיינו לאוצר."

עד לפני זמן לא רב הכאב הפיזי (ולא כתוצאה מעבודה פיזית), היה מנת חלקי בעוצמה ובקביעות לאורך קרוב לשלוש שנים. כמתרגלת יוגה העמקתי בדברים, חשבתי שאני מבינה מה זה גוף-הנפש. אבל הכאב לא פסק. הלכתי לרופאים, עשיתי בדיקות, דמיינתי כל מחלה אפשרית. ניסיתי לומר גם לנפש שהכול טוב, בתקווה שזה יעבוד…

ידעתי שמשהו חייב להשתנות. חיפשתי ולא מצאתי – עד שעשיתי מעשה ש"הפך לי את הראש". זה היה כמו מגע של קסם. כדי לשנות הייתי צריכה לשחרר את אותו הדבר שהחזקתי כל כך הרבה זמן. התנועה היא שהובילה אותי והאומץ איפשר לי לא לפחד לשנות. קוראים לזה "חקר העצמי". הכול ועוד, כשניפגש.